Милорад М. Петровић Сељанчица (1875-1921) - Живот (ни)је бајка
Чудна је судбина неких наших стари(ји)х песника: песме су им још за живота постале толико популарне да су зашле у народ и поистоветиле се са народним творевинама, а они сами, њихови аутори, остали су заборављени. Живео тешко, заборављен од свију и свакога, тешко болестан и без икакве неге траје своје последње дане Милорад М. Петровић, богомдани песник СЕЉАНЧИЦА, један од најзнаменитијих песника у Српству.

Трећи песнички конкурс УГ „Играле се делије“ - 2019.

Трећи песнички конкурс УГ „Играле се делије“
 Удружење грађана “Играле се делије” расписује III песнички конкурс посвећен песнику Милораду Петровићу Сељанчици.
 Конкурс је отворен од 10.03.2019 до 01.06.2019. 
Одлуком УГ “Играле се делије” тема овогодишњег конкурса је
 “ Жива вода православља, 
 Oсам векова нас напаја”. 

Пред ауторима је свеобухватна тема у духу прослављања осам векова од осамостаљења Српске Православне Цркве, али и вери, нади и љубави.
 Конкурс обухвата две категорије: категорију ученика основних и средњих школа и категорију одраслих.
Песникиње и песници шаљу до пет песама, адресу, број телефона и кратку биографију на електронску адресу: igralesedelijekonkurs@gmail.com
Ученици поред контакт података и биографије шаљу тачан назив школе и разред који похађају. Песме не смеју бити објављиване у штампаној или електронској форми. Удружење грађана „Играле се делије“ не сноси одговорност за евентуално кршење закона о ауторским правима и његову злоупотребу.
Ауторски прилози се не хонораришу.
Од пристиглих радова биће изабране по три најбоље песме у категоријама I-IV разред, V-VIII разред, као и по три најбоље песме из категорије средњошколаца и одраслих.
Победнички и одабрани радови биће штампани у зборнику.
Награђени аутори (плакета + књига) као и аутори заступљени у зборнику биће позвани да учествују на завршној манифестацији “Играле се делије” која ће се одржати крајем јула у Великој Иванчи (општина Младеновац) у оквиру манифестације “Младеновачко културно лето”.
Удружење грађана „Играле се делије“, Велика Иванча, Младеновац.

Удружење грађана „Играле се делије“

 
© 2017 | Милорад Петровић | Дизајн: Марија Гајевић ( gajevic@gmail.com )|ОШ Коста Ђукић Младеновац, Термоенергетика