Милорад М. Петровић Сељанчица (1875-1921) - Живот (ни)је бајка
Чудна је судбина неких наших стари(ји)х песника: песме су им још за живота постале толико популарне да су зашле у народ и поистоветиле се са народним творевинама, а они сами, њихови аутори, остали су заборављени. Живео тешко, заборављен од свију и свакога, тешко болестан и без икакве неге траје своје последње дане Милорад М. Петровић, богомдани песник СЕЉАНЧИЦА, један од најзнаменитијих песника у Српству.

Конкурс за поезију: "Мој дом је тамо где сам ја"

Удружење грађана „Играле се делије“ из Младеновца расписује I наградни конкурс за поезију: „Мој дом је тамо где сам ја“
Конкурс је тематски. Од учесника се очекује да одговоре на тему куће/дома/огњишта/завичаја или било ког другог места које се у добу бездомништва, принудних номада и модерних Одисеја, доживљава као рођењем поклоњено или накнадно стечено упориште, као и на питање постоји ли, упркос свему, митско место којем припадамо или нам је чак и палуба уточиште?
Конкурс обухвата две категорије: категорију ученика основних и средњих школа и категорију одраслих.
удружење "ИГРАЛЕ СЕ ДЕЛИЈЕ"
„Мој дом је тамо где сам ја“
Учесници шаљу највише пет песама, потписаних именом и презименом, откуцаних у искључиво microsoft word (.doc i .docx)  електронским путем на мејл адресу: igralesedelijekonkurs@gmail.com
У прилогу, поред песама послати и обавезне контакт податке, адресу, контакт телефон, маил адресу и краћу биографију. Ученици поред контакт података и биографије шаљу тачан назив школе и разред који похађају. Песме не смеју бити објављиване у штампаној или електронској форми. Удружење грађана „Играле се делије“ не сноси одговорност за евентуално кршење закона о ауторским правима и његову злоупотребу. Ауторски прилози се не хонораришу. Од пристиглих радова жири ће изабрати по три најбоље песме у категоријама  I-IV разред, V-VIII разред, као и по три најбоље песме из категорије средњошколаца и одраслих. Победнички и одабрани радови биће штампани у зборнику. Награђени аутори (плакета + књига) као и одређени број аутора заступљених у зборнику биће позвани да учествују на завршној манифестацији “Играле се делије” која ће се одржати 29. и 30. јула. у Великој Иванчи (општина Младеновац).

Конкурс је отворен од 15. 2. 2017 до 30. 5. 2017.

Удружење грађана „Играле се делије“
 
© 2017 | Милорад Петровић | Дизајн: Марија Гајевић ( gajevic@gmail.com )|ОШ Коста Ђукић Младеновац, Термоенергетика