Милорад М. Петровић Сељанчица (1875-1921) - Живот (ни)је бајка
Чудна је судбина неких наших стари(ји)х песника: песме су им још за живота постале толико популарне да су зашле у народ и поистоветиле се са народним творевинама, а они сами, њихови аутори, остали су заборављени. Живео тешко, заборављен од свију и свакога, тешко болестан и без икакве неге траје своје последње дане Милорад М. Петровић, богомдани песник СЕЉАНЧИЦА, један од најзнаменитијих песника у Српству.

Универзијада 2009. Београд - ИГРАЛЕ СЕ ДЕЛИЈЕ

Песник Милорад М. Петровић (1875-1921) - Вечне песме *
Завеса на 25. Универзијаду је спуштена. Бакља је угашена, али светлост ће из Србије и Београда још дуго обасјавати цео (не само универзитетски) свет. После дефилеа застава учесника, на великом видео биму приказана је ретроспектива Игара праћена песмом "Играле се делије, на сред земље Србије"! - представљањем културне баштине Србије.
Играле се делије, насред земље Србије, ситно коло до кола, чуло се до Стамбола * Стихови који су у Српској свечаној песми - АНТОЛОГИЈИ СРПСКИХ СВЕЧАНИХ ПЕСАМА
Универзијада (Београд 2009.), које су после Олимпијских игара најмасовнија светска спортска манифестација, 9.000 такмичара из 140 земаља.
 
© 2017 | Милорад Петровић | Дизајн: Марија Гајевић ( gajevic@gmail.com )|ОШ Коста Ђукић Младеновац, Термоенергетика